Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zhodnocení podzimní sezony přípravek

13. 11. 2015

Tuto sezonu jsme poprvé přihlásili 2 přípravky, protože některé děti nám už věkem vypadli z kategorie mladší přípravka (do 2007) a chtěli jsme jim dát nadále možnost hrát fotbal, i když počet dětí na 2 týmy je na hraně. Počítali jsme, že šikovnější děti z mladší přípravky budou doplňovat starší přípravku, tuto myšlenku nám trochu zkomplikoval nový turnajový způsob soutěží, ale i tak jsme si s tím poradili.

Začnu u starší přípravky (do 2005) Tým tvoří kapitán Dáda Matoušek (2005), Míša Matoušek (2006) kluci Kselíkovi (2006), Natálka Karausová (2004) a Lili Nedbalová (2005) Sami vidíte, že akorát utvoří tým 5+1. Naštěstí se týmu celkem vyhýbali nemoci a doplňovali ho mlaďoši. V bráně i v poli se pravidelně objevoval Denis Nekuda (2007). Hodně zápasů za starší přípravku odehráli i Michal Obršlík (2007), Vojta Karaus (2008) a Tedys Matoušek (2008) Všichni tito mladší hráči se tu prosadili i gólově. Ještě pomáhali Honza Mohelský (2007) a Matěj Daněk (2007). Vzhledem k věkovému složení starší přípravky jsme čekali prohry kolem 20:0 podobně jako když jsme před 3 lety začínali s mladší přípravkou, nicméně tato černá prognóza se nenaplnila. Naše straší přípravka sehrála většinu utkání poměrně vyrovnaných a často prohrávala velice těsně o gól o dva. I tak se však podařilo jednou vyhrát a dvakrát remízovat, skóre 55:126 také není nijak hrozivé. Nejlepší hráči jsou kapitán Dáda Matoušek a Míša Matoušek - tady je vidět, že fotbal hodně žerou a hrají ho často. Vojta Kselík se hodně zlepšil a v závěru podzimu byl velkou oporou v obraně. Jakub Kselík by potřeboval trochu zrychlit a přidat důraz, ale zase umí v klidu přihrát. Natálka Karausová má dobrou techniku, umí kličku a dává góly. Chtěl bych aby více běhala. Lili Nedbalová hraje teprve půl roku a udělala asi největší pokrok. Je velice rychlá a má výborný pohyb po celém hřišti, i v práci s míčem se zlepšila. Jsu přesvědčen, že na jaře bude dávat i góly.

Mladší přípravka (do 2007) dokázala z 18 utkáních ve 14 zvítězit a nastřílela úctyhodných 173 branek. Ročník 2007 máme silný - Denis Nekuda, Michal Obršlík, Matěj Daněk, Honza Mohelský - všichni tito kluci hrají fotbal od svých 5 let a už se něco naučili. Když k nim přidáme 2 šikovné kluky ročníku 2008 - Vojta Karaus a Tedys Matoušek, hned máme 6 fotbalistů co dali dvouciferný počet gólů. Ale výsledky nejsou v přípravce prvořadé a tak mám radost, že tým doplnili další děti. Michael Cepeda (2008) začal hrávat teprve letos na podzim a také již pár gólů dal. Pohybově je na tom velmi dobře a ostatní se naučí. Pokroky dělá i Jáchym Matoušek (2009), škoda že byl na podzim často nemocný. Soutěžní utkání si zahráli i Vojta Garžík (2009) a Karolínka Matoušková (2010). 

 

Přípravka trenovala celý podzim společně 2x týdně v počtu 12-15 dětí. Přes zimu se bude trenovat jednou týdně v tělocvičně zvlášť malí a velcí. V sobotu budou jezdit do Nové Vsi do haly na fotbálky mezi sebou nebo tam občas budu domlouvat soupeře. 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář