Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ketkovice : Zbraslav 4 : 1 (3 :1) - žáci

4. 5. 2008

V tomto kole na nás čekal celek Zbraslavi, který nás na podzim pokořil výsledkem 3:0, takže se dalo očekávat velmi těžké utkání. Potřebovali jsme uspět, neboť jaro se nám zatím moc nevydařilo. Kluci šli do zápasu zdravě nažhavení a skvěle si plnili zadané úkoly. Podařilo se nám skórovat hned v první desetiminutovce, kdy po Tomášově přímém kopu z 30 metrů neudržel gólman míč a Jarda byl u něho první a rozvlnil síť. Branka nás uklidnila, ale dál jsme hráli naplno a Pavlovi se podařilo lobem překonat vyběhnutého gólmana 2:0. Hrál se stále otevřený a troufám si říct velmi pěkný fotbal, hosté hráli jistě zezadu a snažili se útočit po naší pravé straně, kde si ale Ondra vedl velmi dobře a stopeři mu vypomáhali. Ovšem v této době se rozhodl sudí Klíma, že scénář zápasu bude psát vlastní rukou. Při nepovedené střele hostů z dobrých 35 metrů, která šla i mimo záchytnou síť zazněla píšťalka a pan rozhodčí se úprkem hrnul k naší šestnáctce - faul na hranici vápna - držení (dozvěděl jsem se po zápase od hlavního pořadatele). Náhle již v ruce sudího září žlutá karta a Marek se může pouze divit. Rozhodčí na nás (trenéry) doslova křičí - "Okamžitě ho vystřídejte nebo mu dám červenou !!! ". Kapitán Tomáš šel za rozhodčím a už ji měl taky - načež byla rozhodčího výzva na vystřídání a červenou kartu zopakována. To už se někteří diváci neudrželi a na hlavu sudího padala slova nehezká.... Ideální parketa pro přímý kop byla využita a hosté snížili na 2:1. Erik měl tentokrát zeď postavenou dobře, ale kopnuto to bylo perfektně. Našim klukům se na tuto situaci podařilo během pár minut odpovědět nejlepším možným způsobem. Po krátkých nahrávkách ve středu pole se do sóla pustil Tomáš a podél brankáře míč dokutálel do sítě - 3:1. Ve druhé půli se hrál stále oboustranně pěkný fotbal, nám se podařilo Pavlem ještě jednu branku vstřelit a kluci měli za úkol používat ústa výhradně k dýchání.

Nemůžu si nepřipojit jisté hodnocení pana rozhodčího - Určitě patří k té lepší polovině co se týče vedení zápasu a posuzování zákroků, ale snaží se do toho vnést určité "prvky svého rukopisu" a mohl tak při troše naší smůly podstatně ovlivnit zápas. Naprosto souhlasím s tím, že ho hráči musí respektovat  a musí se vyvarovat nevhodných komentářů, ale tohle bylo i na mě dost. A o tom údajném faulu se radši ani nechci bavit

Zapomeňme......, obě mužstva ukázala, že fotbal hrát umí, tři body jsou doma a klukům patří velká pochvala za předvedený výkon.

 

Náhledy fotografií ze složky Ketkas-Zbraslav

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

.....

(vedoucí mužstva, 7. 5. 2008 22:29)

Stručně: kluci hráli přesně to, na čem jsme se domluvili a hráli to výborně. Všichni, bez vyzdvihování jednotlivců, podali perfektní výkon a zaslouženě vyhráli. Co se týká rozhodčího, nemyslím si, že by musel být na žáky až tak tvrdý za to, co mu (relativně slušně) řekli. Jinak k jeho výkonu nemám další připomínky, souhlasím s tím , že patří k těm lepším.

xxx

(pižma, 6. 5. 2008 14:41)

Nechme rozhodčí na pokoju a soustřeďme se na vlastní výkony. stejně to nepomůže a akorát nás to rozhodí.
PS - kdyby aspoň takhle pískali všichni

žáci

(Cantona, 6. 5. 2008 7:30)

Žáci ukázali charakter a zaslouženě vyhráli. Pan rozhodčí pískal i chlapi dobře, ale chtěl ukázat všem kolem kdo je na hřišti nejdůležitější a byl trochu legrační - střídání Jardy kterého nechtěl pustit na plac, že v zápise viděl napsaná čísla 17, 13 a 14 a Jarda měl 12. Asi rozhodčí nepostřehl, že 17 vůbec nemáme, navíc v té chvíli už jsme vedli, tak nám malé zdržení za tohle extempore nevadilo. :-)

Krejčíř??

(niki, 6. 5. 2008 6:58)

to je vaše posila :?