Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zakřany : Ketkovice 4:1 (1:1 ) - muži

21. 9. 2008

  Na kvalitním terénu se hrál v první půli oboustraně dobrý fotbal, akce se střídali rovnoměrně na obou stranách a nezaujatému divákovi se to muselo líbit. Obě mužstva si dokázala přihrát míč a vytvářet si šance. My jsme většinu akcí vedli po levé straně kde si agilně nabíhal Ori, nicméně branku jsme vstřelili z trestňáku z cca 35 metrů, když Pižma překvapil brankáře domácích 0:1.

  Zakřany byly chvíli v šoku a my toho mohli využít. Po pravé straně se dostal míč k Markovi, přihrál do velkého vápna Pižmovi, ale ten zkusil ještě jednu kličku a bylo po akci. I po levé straně jsme byli nebezpeční a po akci Oriho se dostal míč k Laďovi, který míč nabyl Togovi přímo na nohu, ten však z 10 metrů místo umístěné střely volil ránu nad bránu. V této chvíli se lámal chleba a platí ono známe nedáš - dostaneš. Domácí rychle házeli na půlce aut a než se naši halvi stačili vrátit k Vaškovi Dobšíkovi už měl míč u nohy, Pižmovi k němu chyběli 3 kroky. Venca si míč pohodil dopředu a proti němu vyběhl náš stoper Miga, kterému se Vašek elegantně vyhnul a poslal smrtící přihrávku do levého křídla, kde jsme opět nestíhali a soupeř se řítil na Borise a umístěnou střelou k zadní tyči vyrovbnal 1:1. Chyba u této branky byla 1. u zálohy v obsazování, 2. stoper neměl vybíhat a 3. na pravé straně nevím jestli tam byl Max nebo Marek to už je jedno, prostě ten hráč jim tam neměl zahnout.

  Do poločasu se šlo tedy za smírného stavu a hra byla poměrně vyrovnané do 60. minuty kdy jsme provedli dvojité střídání krajních halvů Marka a Oriho nahradili Cantona a Žán.  Nyní už to vím, že to střídání bylo špatné, ani jeden z nových hráčů nebyl oživením a ani Žán ani Cantona není rychlostní typ. Výsledkem toho bylo, že jsme nestačili doplńovat útok a tak tam Laďa kolikrát byl sám odříznut od spoluhráčů. Naopak jsme se dostali pod tlak a výsledkem byla Pižmova chyba, když podcenil situaci a chtěl postrčit míč patou. V tu ránu se objevili 3 Zakřanští hráči v šanci, jeden z nich nakonec zpoza šestnáctky vystřelil a trefil padajícího Borise do nohy a k jeho smůle  míč doskákal do brány 2:1.

   Vsadili jsme vše na útok a po rohu Pižma hlavou mohl srovnat, ale hlava nebyla prudká. Na závěrečných 10 minut jsme se rozhodli hrát vabank, přišel třetí útočník Čmelda místo beka Maxe. A ačkoliv se hrálo před Zakřanskou bránou, šanci měl třeba Norek, nakonec domácí do otevřené obrany podnikli brej, z levé strany přetažený centr na zadní tyč a hlavička šla přesně mezi Borisovi nohy 3:1. v poslední minutě hosté upravili na 4:1 po špatném Borisově odkopu.

  Celkově lze říci, že zakřany vyhráli zaslouženě, byli pohyblivější, přesnější v kombinaci. Skóre vypadá ale hrůzostrašně a je výsledkem hry na risk v posledních minutách  Za výsledek odpovídá velkou měrou trenér špatným střídáním, dolů měl jít asi Norek, který držel míč déle než obvykle místo aby přihrával. Také rozhodli 2 naše chyby  -Togova šance na 0:2 by dala zápasu jiný rozměr stejně tak kdyby Pižma neurobil kiks třeba by to skončilo 1:1. Rozhodně je ale nutné naše mužstvo omladit, hodně si slybuji například od Robina, jehož registraci vyřizujeme.

  Nejlepším hráčem našeho mužstva byl  bez debat ten nejstarší - Vláďa Duba !!!!

  

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

re Orka

(toga, 27. 9. 2008 8:05)

Máš recht Orka. Myslím ,že každej se snaží podat na hřišti nejlepší výkon, ale není pravidlo, že to pokaždy musí končit radostně. v Zakřanech to byl vyrovnanej zápas, ale bohužel jsme ho v závěru projeli. Nějakej postup mi starosti nedělá. Pokud se to podeří, tak budem jenom rádi. Určitě se o to porvem.

re del piero

(orca, 26. 9. 2008 19:18)

Tady vůbec nejde o postup ty pičo,ale vo to aby člověk na hřišti něco předvedl a měl z toho dobrej pocit,ale ten sem v Zakřanech neměl!

MARNÁ SNAHA

(DEL PIERO, 26. 9. 2008 17:38)

HOŠI STEJNĚ NEPOSTOUPÍTE

Vraníkovi a Dušanovi

(Cantona, 22. 9. 2008 15:46)

Je jasný že se nedá soudit z jednoho zápasu ani z těch 20.minutových závěrů co jsi občas nastupoval, bývalo to většinou za jasnýho stavu a to se hraje vždycky líp. Ačkoliv se mě ti to neříká lehko, bohužel na základní sestavu momentálně nemáš, stejně tak jako já nemám na to hrát krajní zálohu. :-) Oproti mě máš jednu výhodu - jseš mladej a můžeš se zlepšit - od toho by ti ta hostovačka mohla pomoct. Nemusíš čekat ani na jaro, dá se to vyřídit i v průběhu sezony, ale nikdo tě nikam nevyhání!!!
Takže pokud máš fotbal rád tak to rozhodně nezabal a rvi se o svou šanci dál ať už u nás nebo na hostovačce.

Můj názor

(Vranik, 22. 9. 2008 15:31)

Já se nechci s nikím hádat kvůli tomu že přestanu hrát fodbal, kamarádi budem i když nebudu hrát. Nezlobím se na trenéra za to, že mě nestavěl, jen to docela zamrzí když vám člověk napíše že se nehodím ani na střídačku. To mě přislo tak trochu jako vraníku přijd si zatrénovat ale na zápas zůstaň doma. Nic méně snažil jsem se na sobě zapracovat jak na tréninku tak a na jiných aktivitách pro zvednutí kondice, ale zdá se že to nemělo žádný význam. Budu přemýšlet o trenérově návrhu a jarní sezónu zkusím v sencu.

zase Vraník

(Dušan, 22. 9. 2008 15:30)

To jak k přípravě a i samotným zápasům každý přistupuje si musí každý uvědomit sám. A samozřejmě si nemyslím, že mládí je nějaké privilegium. Spíš sem to myslel tak, že každej nějak začít musíme. A je sice pravda, že s těma Senoradama to žádná sláva nebyla, ale špatný zápas má občas každý a podle jednoho zápasu se moc soudit nedá. A když to shrnu jen šlo o to že sem to moc nepochopil proč jde pryč a určitě sem neměl v úmyslu nějak répat :-) tak zatim čágo!

příspěvek

(trenér Zakřan, 22. 9. 2008 10:47)

Ahoj borci. Velmi mě zajímal Váš komentář k tomuto zápasu. Znovu jsem se přesvědčil o tom, že jste rozumní a hlavně soudní.Dokážete být sebekritiční a uznat kvalitu soupeře, což se ve 4.tř. u většiny mužstev nevidí.Samozřejmě mám velkou radost z našeho vítězství, ale i porážka by pro mě byla snesitelná v případě, že se odehraje kvalitní zápas, což se v tomto případě stalo. Hrajeme jen 4.tř. a myslím, že se fotbalem hlavně bavíme. Není teda rozhodující postup. Důležité je, aby jsme do kdysi tzv. pralesní ligy přispěli kvalitními výkony a pěkným fotbalem. To v současné době jak Ketkovice, tak Zakřany dělají. Přeji hodně úspěchů. Petr, trenér Zakřan.

názor trenéra

(Cantona, 22. 9. 2008 9:43)

Jsu zastáncem omlazení mančaftu a myslím že mladým klukům dávám více šancí než třeba dostávali za Tondy nebo Pepi, nicméně mládí není zásluha a že je hráč mladej neznamená automaticky že bude stavěn. Chybu vidím i u sebe, že se neodehráli v létě přípravní zápasy, tam by mohli mladí ukázat, že jsou lepší než stávající garnitura, zatím to moc neukazovali ( viz poslední špil jara se Senoradami )Nad nikým nelámu hůl a že holt někdo nechce hrát a být součástí mančaftu je jeho věc a nic to nemění na tom, že zůstaneme dál kámoši, viď Vraníku. :-)

dušonovi ohledně vraníka

(miga, 21. 9. 2008 20:12)

Potřebujem mladý hráče, bohužel Vraník místo toho aby na sobě makal a chtěl se tím prosadit, na každým tréninku dělá akorát hovadiny. Když se nic nenaučí na tréniku, jen těžko může něco zahrát v zápase.... Navíc prostor v zápasech dostával a nijak toho nevyužil. Můj názor.

Vraník

(Dušan, 21. 9. 2008 19:39)

Souhlasím s omlazením mužstva, ale proč teda Vraník jakožto mladý hrač odchází???(Viz.příspěvek v článku v sobotu na novej pažit do Zakřan) Snad z nedostatku příležitostí??? Ketkas mlaďochy potřebuje a ti zas potřebují šanci. Můj názor.

hodnocení trenéra

(Cantona, 21. 9. 2008 14:42)

Boris - chytl toho celkem dost, měl smůlu při druhé i třetí brance, kiks byl špatný odkop - čtvrtý gól, který ale nic neřešil.

Max - tradičně bojoval a souboje vyhrával,nicméně mu vyhovuje horší hřiště, kde se uplatní bojovnost na úkor technické vyspělosti.

Miga - zahrál slušně, podle mě bylo chybou vyběhnutí při první brance.

Vláďa - nejlepší náš hráč, příští zápas si zaběhá maratón na záloze

Honza - Štěpis ho dost hypal což rozhodčí neviděl a tak to měl těžké. Předvedl průměrný výkon.

Marek - nebylo to špatné, kolikrát si nabíhal a nedostal míč. Když ho dostal jeho centry byli kvalitní.

Norek - utkání se mu nepovedlo, místo nahrávky několikrát přišel o míč. Měl ale jednu šanci, ale jeho technický bpokus skončil vedle.

Pižma - dal branku a zavinil branku. Táhl naše akce a několik z nich taky špatnou finální přihrávkou zkazil. Nicméně v závěru zápasu mu docházeli síly a bylo po našem útočení

Ori - podnikal nebezpečné úniky z levé strany, škoda že nedal branku. Střídání byla chyba bo pak nebyl na hřisšti nikdo kdo by zasprintoval tak jak to umí Ori. Z Riem vyzkoušíme jestli ještě Umí kopat pravou nohou - půjde na pravou stranu.

Laďa - proti kvalitní obraně se moc neprosadil, i když se snažil. Chválím za krásnou nahrávku na Togu.

Toga - měl to těžké, bojoval, vracel se, nicméně v klíčovém okamžiku selhal - měl dát gól. Ještě to promyslím, ale nevylučuji jeho přesun an střed zálohy jako to hrál v Příbrami.

Cantona - zklamání, namám fyzičku ani rychlost na kraj zálohy. Když už šel na hřiště měl jít na předstopera a běhat měl jít Doubek.

Žán - podobně jako Cantona nemá na to běhat od vápna k vápnu jako třeba Ori a jelikož mladé lepší hráče nemáme musíme mu najít jiný post, takže na Rio buď na levého beka nebo na křídlo???

Čmelda - kdyby neměl trable s bolavýma kolenama hrál by v základu, protože minule byl fakt oživením. Takhle se na plac dostal na 10 minut a nemohl nic moc ovlivnit. Nicméně si u něj cením, že i kdyby si měl vzít třeba 4 ortézy na fotbal vždy přijde!!!!

debakl!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(orca, 21. 9. 2008 14:14)

Tak co k tomu hoši napsat?Jen asi to,že po trošku nervozním začátku z obou stran se naše hra uklidnila a začali sme trošku domácí dostávat pod tlak,který vyvrcholil brankou a ujali sme se vedení a jak já nebo Tomáš Garžík sme mohli dát další branky a myslím si,že by sme utkání rozhodli a přinesli na naše kopačky více klidu.Jenomže střelba levou nohou mě moc nejde a měl sem radši zkusit nahrát místo střely.
Dál se domnívám,že se panu trenérovi nepodařilo ani jedno střídání a namísto oživení hry,šla naše hra do p.....!To pak přišly chyby a následné tři branky,kterých sme mohli ovšem dostat víc.Když sem to sledoval z lavičky,bylo mě z toho tak trochu smutno.Tak snad doma vyhrajem a jedna prohra zatím nic neznamená v boji o vysněný postup,ale s takovýma výkonama by sme byli velice rychle zpátky va čtverce a asi ve trojce dostávali pěkný nátěry.Tak nazdar a nebuďte nasraní.Cha,cha....