Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vyhodnocení podzimu 2008 - muži

10. 11. 2008

Vyhodnocení podzimu  2008

 

   Po loňské víceméně úspěšné sezoně, kdy jsme téměř celou sezonu šlapali na paty Moravským Knínicím i Dolním Loučkám a o třetí místo přišli až v podceněném posledním zápase nemohl být náš cíl nic jiného než 4.třídu vyhrát. Zvlášť když z naší skupiny postoupili obě nejlepší mužstva jsme se shodli, že ostatní týmy jsou hratelné.

 

   Bohužel se mi nepodařilo zajistit žádný přípravný zápas – v červenci bylo moc brzo a začátkem srpna se již hrály 3.třídy takže zbývaly pouze mančafty ze 4.tříd. Bohužel domluvený zápas v Kounicích zhatilo deštivé počasí a domácí zápas také nevyšel i když jsem oslovil téměř všechny okolní týmy.

 

   A tak jsme měli až ostrý start v Babicích, zápas po kterém se již nedala používat oranžová devítka. Soupeř byl bojovný, ale my přece jenom zkušenější a zaslouženě jsme vyhráli. Nicméně ruku k ruce se zkušeností jdou i zranění – hned při prvním mistráku jsme museli pro zranění střídat zkušené hráče Filipa a Žána, zranění vůbec do zápasu nepustilo Vládě ani Romana. Přesto povinné 3 body za výhru 4:0 a Oriho červená karta.

 

  Druhé kolo jsme doma hostili Lukovany, které chtěly navázat na loňské zázračné jaro a se spoustou posil se v Ketkovicích prezentovali kvalitní hrou, nicméně jsme je vyškolili z produktivity a opět jasně vyhráli 5:1.

 

  Tak jak jsme přijeli do Příbrami hrát třetí kolo, tak to opravdu nemělo nic společného s mančaftem hrajícím o postup do 4.třídy. Bylo nás akorát 11 a to ještě Pižma s Čmeldem po svatbě sotva chodili, přesto přišli. To se nedá říci o jiných hráčích, kteří zrovna dělali něco jiného když jejich kamarádi hráli fotbal. Po vydřené poločasové plichtě 0:0 jsme ve druhé půli začali hrát fotbal, soupeře přehráli po všech stránkách a zaslouženě vyhráli 2:0

 

 I když naše výkony nebyly rozhodně bezchybné měli jsme po 3 kolech všech 9 bodů a vedli jsme tabulku !!! Pravda ale je, že na pořádného soupeře jsme do té doby nenarazili.

 

 A konečně tu byl silný soupeř – Chudčice. Poměrně lehce jsme se dostali do vedení, ale trestuhodně jsme o ně přišli 2 slepenými góly do naší sítě po našich chybách. Ve druhé půli jsme soupeře přehráli, zaslouženě vyrovnali a ke kýžené rozhodující brance chybělo málo. Nicméně nepadla a tak přišlo první zaváhání v podobě plichty 2.2

 

  Další silný soupeř byly Zakřany - tentokráte už na nové trávě na Véseku. I zde jsme vedli po chybě domácího brankáře z dálky otevřel skóre Pižma a opět po naší chybě soupeř vyrovnal. Stejná chyba je ale i neproměnění gólové šance, škoda Tomášovi střely nad břemno za stavu 1:0 pro nás. Chybou trenéra se ukázala i obě střídání 20 minut před koncem a fatální chybou byla Pižmova přihrávka soupeři do gólové šance. Chybou která už nic neřešila byl brankářův špatný odkop na konci utkání. Jak můžete číst i díky chybám jsme odešli poprvé poraženi, nicméně sportovně jsme museli uznat že Zakřany byly lepším týmem a vyhrály zaslouženě 4:1

 

 Domácí zápas s Čučicemi měl být povinným vítězstvím a očekávali jsme i vysoké skóre. Bohužel jsme soupeře podcenili a i díky neproměnění spousty gólovek ( Laďa by mohl povídat) jsme v poločase vedli pouze 1:0. Nicméně Rio to nezabalilo, vycítilo šanci, vyrovnalo skóre a předčilo nás v bojovnosti. To nakonec rozhodlo o překvapivé remíze 1:1 a další ztrátě. Vrcholem byla poněkud rušná debata v kabině po zápase, rozhodně se tam nešeptalo, všichni kluci Mohelskovi (včetně Maxe) a kluci Garžíkovi by k tomu jistě měli co říct.

 

 A tak jsme jeli do Oslavan už bez Michal Garžíka si vyzkoušet hru na velkém hřišti. Utkání mohlo skončit jakkoliv, Oslavany byly hlavně v první půli lepším týmem, ale podržel nás Boris, 10 minut před koncem jsme srovnali a mohli i vyhrát kdyby Laďa proměnil svou šanci. Nicméně plichta 2:2 venku nebyla neúspěchem.

 

Na další utkání doma se Senoradami B jsem mohl již využít nového hráče Robina a proti přece jenom slabému týmu jsme v první půli v exhibičním tempu v pohodě vedli 4:0, po přestávce jsme ale přestali hrát, soupeře podcenili a měli hluchých 10 minut, kdy soupeř dal 2 branky. Poté bylo utkání v naší režii, ale brankostroj se jaksi zadrhl, takže povinné 3 body za výhru 5:2

 

Další zápas nás čekal v Říčanech. Nikdo s námi už moc nepočítal, rozhodně jsme nebyli favorité. Podali jsme však náš nejlepší výkon v sezoně a zaslouženě vyhráli 0:3 po bojovném týmovém výkonu.

 

Poslední podzimní zápas jsme hráli doma s dalším špičkovým mančaftem – Domašovem. Bojovali jsme, ale Domašov byl v první půli nebezpečnější. Ve druhé půli jsme se zlepšili, paradoxně však inkasovali po mojem kiksu. Mančaft to však nezabalil a ukázal charakter, byť jsme z drtivého tlaku vytěžili pouze vyrovnávací branku na 1:1, což je málo.

 

Bohužel se ještě předehrávalo jarní kolo ve kterém jsme nečekaně doma podlehli Babicím 2:3. Nemá cenu se vymlouvat že nám chyběli 2 klíčoví hráči, či že trenér špatně vystřídal,takový zápas se měl prostě vyhrát o pět gólů.

 

Když jsem si bez emocí zhodnotil celý podzim rozhodl jsem se dále nepokračovat jako trenér. Důvodů je více – špatné výsledky, špatný herní projev, špatná tréninková docházka ve druhé polovině sezony. Kapitolou samou pro sebe jsou odchody mladých hráčů kteří nedostávali tolik příležitosti. Podle mě neměli odpovídající výkonnost a když už jsme je potřebovali jako například ve druhém kole v Příbrami raději se jeli například projet na motorce…..A v neposlední řadě je tu absence výboru – vůbec mi není jasné kdo fotbal řídí, vrcholem byl přestup Michala Garžíka o kterém jsem se dozvěděl až po týdnu!!!!! Jsem přesvědčen, že naše mužstvo mělo kvalitu na to hrát o špici, bohužel vlastní hloupostí a špatným přístupem jsme se o ni připravili.

 

Co se týče příchodů prioritou je získání Robina na trvalý přestup z Žebětína. Dušan Horváth s námi podstoupí zimní přípravu a pokusí se probojovat do sestavy.  Ale to už je príce pro nového trenéra.

 

 

Michal Matoušek

1. Chudčice 11 8 1 2 29: 16 25 ( 10)
2. Zakřany 10 8 0 2 49: 18 24 ( 6)
3. Oslavany 11 7 2 2 39: 26 23 ( 5)
4. Domašov 10 6 2 2 39: 11 20 ( 5)
5. Ketkovice 11 5 4 2 28: 16 19 ( 1)
6. Říčany B 10 6 1 3 28: 20 19 ( 7)
7. Babice u Rosic 11 4 0 7 28: 43 12 ( -6)
8. Sokol Senorady B 11 3 1 7 26: 48 10 ( -5)
9. Příbram 11 2 1 8 20: 39 7 (-11)
10. Čučice 10 2 1 7 24: 47 7 ( -5)
11. Lukovany 10 0 1 9 11: 37 1 (-14)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

podzim

(pižma, 13. 11. 2008 11:01)

Myslím že to tady nemá cenu rozebírat, Michal trenovat chtěl a to je důležitý, že udělal nějaký chyby je jasný, ale to přece není žádná tragédie. Za podzim jsme prohráli jednou - vo co jde? Řeči o postupu snad nikdo nebral vážně - tak co?
Jak píše Sid, Filda - pojďme se fotbalem bavit -nebo to zabalime - věk na to máme mladí na to kašlou (Boris je vyjímka). Pokud můžu hodnotit s v o j e výkony na podzim tak to stálo za prd - co s tím udělám je taky jen na mě - teď si stanovuju priority na jaře uvidím - každopádně v lednu jdeme běhat, přece nebudem furt sedět doma. ČAU
Pokud to chce ještě někdo rozebárat tak snad někdy v hospodě.

Paťa

(pižma, 13. 11. 2008 10:48)

Paťo ty už do Ketkasu ani netrefiš a když jo tak tě nikdo nepozná

trener

(pata sykora raškyn:)), 12. 11. 2008 21:41)

zdar jak svina kurna neserte me nebo to vezmu ale to byste byli potom moc dobri a to nemuzu ketkovcakum udelat potrebujete mou tvrdou brnenskou ruku(a to nemluvim o babach a chlastu)budu se muset do tech ketkovicich kurna stavit a promluvit vam do duse:))fotbalu zdar bude lip chlapy zdarec

:-))))))))))))))))))))))

(Sid, 11. 11. 2008 17:21)

Ori děkuji za důvěru. Stačí, že musím učit Paře bruslit :-)
Rozdíl mezi naším hokejem a Vaším fotbalem je ten, že my se u toho bavíme......no a votomtoje !!!!!

Orimu

(Cantona, 10. 11. 2008 21:52)

Je pravda že Ori byl jedním z nejčastěji střídaných hráčů, ale zase hrál v každém zápase od začátku i když bylo třeba 5 náhradníků. Nikdy jsem nerozlišoval jestli mě daný hráč více sedí nebo jestli je větší kamarád, Ori měl ze všech hráčů nejlepší přístup k treninkům a některé zápasy odehrál velice dobře. Více takových a asi bysme hráli více nahoře. V dosti zápasech však nehrál podle mých představ a tak musel ven.Pravdou je v Zakřanech to byla ode mě chyba, ale až budu dělat trenéra 30 let jako Bruckner takovén chyby dělat nebudu. Nicméně za posledním poločasovým střídáním Pižmy za Oriho si stojím, poslat na hřiště Pižmi by udělal asi každý, netušil jsem že moc nezahraje a Ori byl první půli podle mě nejslabší, možná už nechtěl za mě hrát na plnej plyn, ale to snad ne. Je mě jedno kdo bude novej trenér, hlavně aby nějakej byl a pokud mě občas postaví budu rád.

hodnocení

(orca, 10. 11. 2008 18:11)

Já si myslím,že máme moc velkej rozptyl ve výkonnosti.To,že odešel Michal Garžík je velká škoda,ale zase bude kopat za Ketkas,já tomu věřím a přinese to určitě zlepšení naší obrany.
Já osobně bych nejraději na postu trenéra A mužstva viděl pana Ošťádala,to by byl borec za kterýho bych hrál v každým zápase na plnej plyn.Kdo jinej by to vedl?Nikdo mě momentálně nenapadá,protože naše treninková účast je velmi žalostná a každej víme jak to je s časem a hlavně hoknou.
Jak má každej trenér svoje oblíbené hráče,tak si myslím,že sem bývalému trenérovi neseděl a kdyby to bylo obráceně taky bych ho pořád střídal.Přesto mu děkuji za vedení mančaftu a odvedenou práci.Určitě si spolu eště kopnem a proberem to po zápase.

Souhlas

(MaŠ, 10. 11. 2008 13:18)

Nestačím se divit. I když jsem to již delší dobu očekával, teď valím oči. Pánové, nevidím do Vašeho fusu tolik, ale s odchodem Michala budete mít obrovské problémy. Jelikož je to asi jediný člověk, který se tomu hodně věnoval. Sám dobře vím, že lidí, kteří se oberou o soukromí je velice málo, zvláště na úkor fotbalu. Držím palce, ale, snad to Váš klub nepoloží. Makejte borci, vždyť fotbal je krásná hra.

Vyhodnocení podzimu

(Filda, 10. 11. 2008 9:37)

Nazdar kamarádi, nevím jestli bych se k podzimu měl vyjadřovat, protože jsem toho kvůli zranění moc neodehrál. V první řadě bych chtěl Michalovi poděkovat, protže ne moc z nás by se role trenéra ujalo a ono je vždycky lepší někoho pomlouvat, říkat jak by se to mělo udělat a tak. Já osobně bych trenéra "hrajícího" nedělal, i proto mu za sebe moc děkuji, protože pokud nebudou takový lidi jako on, fotbal v ketkasu brzy skončí. Doufám, že to nebude pravda a jak už jsem jednou psal, udělám všechno proto, aby se lidi ve vesnici měli v neděli na koho řvát, komu fandit a o čem se mít bavit u piva. Hoši, řekněme si to na rovinu! Je úplná utopie mluvit před sezónou o postupu, když na to nemáme zazemí, hráčskej kádr a spoustu dalších věcí. Myslím, že bysme se měli spíš fotbalem bavit, těšit se na kamarády, jak si spolu zakopem, a především jít zápas od zápasu. Neměli bysme se dívat na konec sezóny, když jsou odehraný tři kola. Jo, pokud bysme měli po posledním kole nejvíc bodů, bylo by to krásné, ale řekněme si, měli bysme na trojku? Já osobně si myslím, že je pořád lepší hrát ve čtyřce nahoře, než si vozit nakládačky z Ivančic a podobně. To by teprve byli v kabině hádky a myslím, že bysme začali jezdit na zápasy s žákama. Když se vyhrává je to vždycky krásné....abych tady moc nebrbla a shrnul, co jsem vlastně chtěl říct. Fotbal mi umožňuje odpoutat se od každedenního stresu, uvolnit se. I si zanadávat,v rámci mezí, protože nikdo z nás není takovej mistr, aby se mohl stavět nad ostatní. A co především, pánové, fotbalem se BAVIT !!! Doufám, že nás bude v zimě chodit nemalé množství si zaběhat, zahrát fotbálek, vždycky se na vás těším, jak to pak proberem u piva. Nazdárek :-) Filda