Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dolní Loučky : Ketkovice 4:3 (3:0) přátelské utkání

2. 2. 2009

   Utkání se hrálo na zasněžené umělé trávě, pouze lajny byly odhrabané. Nicméně oba soupeři se i na kluzkém terénu snažili hrát kombinační fotbal bez nějakých zbytečných faulů což přispělo kvalitě hry.

  Soupeř si vytvořil územní převahu a dobře kombinoval, první šanci ještě nedali, ale přišla chyba celé naší obrany kolem 20.minuty, když domácí křižnou přihrávkou z pravé strany našli volného hráče samotného před brankářem Borisem a ten nechytatelně otevřel skóre 1:0.

  Hra se částečně vyrovnala a i my jsme si vytvořili za první poločas 3 brankové příležitosti, ale Laďa mířil vedle a Čmelda a Robin své střely směřovali přímo na rukavice domácí brankáře. Také Filda si vyzkoušel střelu z dálky, ale jeho halfvolej mířil kousek nad couvajícího brankáře, ale i bránu.

  Z efektivity nás před koncem první půle vyškolili domácí, když umístěnou přízemní střelou k tyči zvýšili na 2:0. Že jsou střely po zemi na sněhu nebezpečnější se potvrdilo za malou chvíli, když pravé křídlo snad chtělo centrovat, nicméně jeho prudká přízemní polostřela polopřihrávka skončila v bráně když do sítě proklouzla kolem přední tyče 3:0.

  V poločase jsme se shodli, že Loučky vedou zaslouženě, nicméně rozdíl 3:0 neodpovídá hře a tak veliký rozdíl mezi námi není.

 Po změně stran jsme si vytvořili několik nadějných šancí, střílel Filda, střílel Laďa, ale domácí vše zblokovali. A tak nádherně ocentroval Marek a Čmelda skákající míč uklidil halfvolejem do levé šibenice 3:1

 Domácí ale opět chytrou přízemní střelou do protipohybu brankáře zvýšili na 4:1.

  To nás zdravě naštvalo, přidali jsme a donutili domácí k chybám. Po špatném odkoupu kapitána domácích se míč dostal ke Cantonovi, hrajícímu v té chvíli na pravé záloze. ten si vyměnil míč s Robinem, hrajícím před ním a dostal ideální přihrávku na hranici vápna. No a pak už jen stačila rychlá klička do vápna a umístěná střela k tyči 4:2.

 Naše bojovnost přinesla ovoce v podobě třetí branky, když se po závaru před domácí bránou dostal míč k Robinovi, ten měl opět oči otevřené a hezky našel vedle sebe nabíhajícího Vládě, který tvrdou přízemní střelou ze 7 metrů trhal sít a upravil skóre na 4:3.

Co píšou o tomto zápase na webu Dolní Loučky? 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

pochvala

(Cantona, 2. 2. 2009 7:33)

Na to že jsme hráli poprvé to nebylo tak špatné. Soupeř ukázal svou kvalitu a byl lepší, nicméně i my jsme se dokázali prosadit. Ocenily bych i bojovnost všech hráčů a že se nikdo nehádal.

Boris měl na kluzkém terénu logicky problémy s přízemními střelami, co šlo nahoru bezproblémů chytal.

V obraně se odehrála jedna změna - Honza hrál stopera a Cantona levého beka. I přes několik chyb se tato změna osvědčila, hlavně Honza si počínal výborně, míče rozehrával. Výhodou takovéhoto stopera je jeho rychlost - dokáže zakřížovat když křídlo uteče našemu bekovi. Marek na beku zahrál výborně, jeho přínos pro ofenzivu je jasný. Vláďa hrál předstopera, levého beka a levou zálohu - na sezonu s ním počítám na předstopera. Hodně nám pomohl i mladej Krtek, je vidět že hraje výš a dával hře myšlenku.

Záloha to měla těžké proti silnému soupeři, halvně kraje se neprosazovaly tak jak jsme zvyklí. Filda byl nejvíce aktivním halvem a i lehkonohý Norek měl na sněhu výhodu. Robinovi se moc nedařilo se prosadit, přesto v první půli se dostal ke střele a ve druhé půli po přesunutí na křídlo dvakrát výborně přihrál na gól. Orka bojoval a jeho pohyb na kluzkém terénu byl také dobrý.

Útočníci se v první půli neprosadili, ale rovněž bojovali jak jsme zvyklí. Ve druhé půli se trefil Čmelda, který předvedl solidní výkon, řekl bych o kousek lepší než rovněž bojující Laďa, ten holt měl na sněhu problém se svými kilogrami. Utkání trošku nazančilo, že by útočníkům mohla růst konkurence v podobě Robina, kterého bysme mohli využívat nejen na kraji zálohy ale i na brku.